Lampion voor dierbaren

Hoe werkt Nederland geeft licht?

Hoe werkt Nederland geeft licht?

Op 19 december geeft Nederland licht voor iedereen die is geraakt door kanker. Veel mensen leven dagelijks met de gevolgen van kanker. Daarom geven we met Nederland geeft licht steun aan onze dierbaren en zamelen we geld in voor een betere toekomst. Er is namelijk nog zoveel om voor te leven.

Waarom deze actie?

1 op de 3 mensen krijgt kanker. Dat betekent dat iedere Nederlander er ooit mee te maken krijgt. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. 

Daarom bestrijden we niet alleen de ziekte, maar maken we ons ook hard voor een beter leven met kanker. Door levensveranderend onderzoek of het bereikbaar maken van dure medicijnen. Maar net zo goed met initiatieven die mensen ondersteunen. Zoals inloophuizen, het platform kanker.nl en Nederland geeft licht. Want met een lampion geven we steun aan onze dierbaren. En met jouw bijdrage zorg je dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen, meer mensen beter leven met en na kanker, en dat iedereen die niet meer beter wordt goede zorg krijg. Met elkaar maken we het verschil.

Hoe werkt het?

Vanaf 18 november kun je online een lampion doneren voor een dierbare. En kan je je collega’s, vrienden en familie vragen om ook bij te dragen aan je lampion. 

  1. Ga naar kwf.nl/geeflicht
  2. Kies het bedrag dat je wilt doneren voor levensveranderend onderzoek en goede zorg voor mensen met kanker.
  3. Vul de naam van jouw dierbare in. Deze naam komt op jouw lampion te staan.
  4. Vertel waarom je speciaal voor deze persoon een lampion doneert. Wil je iemand troosten, steunen of bedanken? Of misschien herdenk je een dierbare die je verloren bent? Jouw reden komt bij je lampion te staan in het online lampionnenveld.
  5. Deel jouw lampion via WhatsApp, FB, Twitter en LinkedIn en nodig je collega’s, vrienden en familie uit om er ook aan bij te dragen. Dit kan met een persoonlijk bericht of anoniem. Zij bepalen zelf hoeveel zij bijdragen. Zo halen we samen zoveel mogelijk geld op om te zorgen voor een betere toekomst.
  6. Zondag 19 december worden de lampionnen op een hartverwarmende – en coronaproof –  manier verlicht. We zetten drones in die symbool staan voor de duizenden gedoneerde lampionnen. Op die manier geeft heel Nederland licht voor iedereen die wordt geraakt door kanker. Deze spectaculaire verlichting wordt op 19 december om 17.00 uur uitgezonden op SBS6.

%d bloggers liken dit: