KWF Deventer zoekt nieuwe collectanten.

Wil jij een bijdrage doen om kanker uit onze levens te krijgen? Twijfel niet en meld je aan via speciale pagina: https://www.kwf.nl/help-mee/vrijwilliger . In de gemeente Deventer zoeken wij altijd collectanten, als collectant ga je in de collecteweek met de collectebus langs de huizen in je eigen woonomgeving. Het kost je gemiddeld 1 tot 3 uur in de collecteweek.

KWF Nederland zal altijd in overleg met het RVIM kijken naar de beste oplossing om de collecteweek veilig te kunnen verlopen, door de huidige situatie door Covid-19.

Mocht je nog andere vragen of opmerkingen hebben, dan mogen deze worden gesteld via info@kwfdeventer.org.

Hopelijk tot ziens als collectant voor KWF.

Opbrengst collecte 2020

Dat de collecte dit jaar door kon gaan was even spannend mede door alle beperkingen i.vm. Covid-19. Maar gelukkig hebben de vrijwilligers die KWF een warm hart toedragen zich actief opgesteld en zijn massaal de straat op gegaan om op een veilige manier geld in te zamelen voor de collecte van KWF. De inwoners van Deventer hebben laten zien dat zij de collecte van KWF nog steeds willen ondersteunen met hun donatie. 

Met deze collecte is er meer dan 32.000 euro in de gemeente Deventer opgehaald! Dat is een geweldig prestatie!

In het onderstaande overzicht valt te lezen op welke manier er dit jaar geld is ingezameld voor KWF Nederland:
– Contant geld: 26673 euro
– QR-code: 3810 euro (in 2019 was dat nog 441 euro)
– Uitvaartcollecte: 1519 euro
– Landelijk 4,2 miljoen

Het bestuur van KWF Deventer bedankt voor haar wijkhoofden, collectanten voor hun inzet en ook worden de inwoners van Deventer bedankt voor hun donaties.

Collecteweek 2020

In de collecteweek van 30 augustus t/m 6 september komen de collectanten bij u langs met de collectebus of een donatiekaart. Maar dit jaar kunt u ook zelf een donatie komen brengen, want NPO Radio 2 heeft Deventer uitgekozen om 100 uur radio te gaan maken voor KWF Nederland Bij de Sportcentrum De Scheg is een speciale drive-in gebouwd waar de diskjockey hun radio-uitzendingen verzorgen. Iedereen kan er heen mits je met de auto bent dit alles i.v.m. de huidige maatregelen tegen het verspreiden van Covid-19. Bij de speciale praatpalen kan er een muzieknummer worden aangevraagd uiteraard mag er een donatie voor KWF worden gedaan.

In de een speciale marathon uitzending van 100 uur radio door de diskjockeys van NPO Radio 2, staan zij stil bij de collecte door muziek te draaien voor geld maar ook zijn er interviews met (ex) kanker patiënten , vrijwilligers zoals collectanten. Verder doen de diskjockeys ook speciale acties om geld in te zamelen, dit gebeurt door heel Nederland. Ook zijn er optredens van artiesten en deze kunnen bij worden gewoond door een kaartje te komen. Deze inkomsten zullen ook weer volledig terecht komen bij KWF Nederland. Dus kom snel langs en vraag je favoriete muzieknummer aan.

Juli 2020

In deze tijd is alles anders. Ook de KWF-collecteweek zal er dit jaar anders uitzien. Want collecteren in coronatijd vraagt om extra veiligheid. Voor de coördinator en het wijkhoofd. Voor de collectant en de gever. Als gezondheidsfonds staat dat bij ons voorop. 
Gelukkig kan collecteren ook op een veilige manier. Van deur tot deur, mét anderhalve meter afstand. KWF Nederland heeft drie veilige methode ontwikkeld:
3-manieren-om-veilig-te-collecteren