Lampion voor dierbaren

Hoe werkt Nederland geeft licht?

Hoe werkt Nederland geeft licht?

Op 19 december geeft Nederland licht voor iedereen die is geraakt door kanker. Veel mensen leven dagelijks met de gevolgen van kanker. Daarom geven we met Nederland geeft licht steun aan onze dierbaren en zamelen we geld in voor een betere toekomst. Er is namelijk nog zoveel om voor te leven.

Waarom deze actie?

1 op de 3 mensen krijgt kanker. Dat betekent dat iedere Nederlander er ooit mee te maken krijgt. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. 

Daarom bestrijden we niet alleen de ziekte, maar maken we ons ook hard voor een beter leven met kanker. Door levensveranderend onderzoek of het bereikbaar maken van dure medicijnen. Maar net zo goed met initiatieven die mensen ondersteunen. Zoals inloophuizen, het platform kanker.nl en Nederland geeft licht. Want met een lampion geven we steun aan onze dierbaren. En met jouw bijdrage zorg je dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen, meer mensen beter leven met en na kanker, en dat iedereen die niet meer beter wordt goede zorg krijg. Met elkaar maken we het verschil.

Hoe werkt het?

Vanaf 18 november kun je online een lampion doneren voor een dierbare. En kan je je collega’s, vrienden en familie vragen om ook bij te dragen aan je lampion. 

  1. Ga naar kwf.nl/geeflicht
  2. Kies het bedrag dat je wilt doneren voor levensveranderend onderzoek en goede zorg voor mensen met kanker.
  3. Vul de naam van jouw dierbare in. Deze naam komt op jouw lampion te staan.
  4. Vertel waarom je speciaal voor deze persoon een lampion doneert. Wil je iemand troosten, steunen of bedanken? Of misschien herdenk je een dierbare die je verloren bent? Jouw reden komt bij je lampion te staan in het online lampionnenveld.
  5. Deel jouw lampion via WhatsApp, FB, Twitter en LinkedIn en nodig je collega’s, vrienden en familie uit om er ook aan bij te dragen. Dit kan met een persoonlijk bericht of anoniem. Zij bepalen zelf hoeveel zij bijdragen. Zo halen we samen zoveel mogelijk geld op om te zorgen voor een betere toekomst.
  6. Zondag 19 december worden de lampionnen op een hartverwarmende – en coronaproof –  manier verlicht. We zetten drones in die symbool staan voor de duizenden gedoneerde lampionnen. Op die manier geeft heel Nederland licht voor iedereen die wordt geraakt door kanker. Deze spectaculaire verlichting wordt op 19 december om 17.00 uur uitgezonden op SBS6.

KWF Deventer zoekt nieuwe collectanten.

Wil jij een bijdrage doen om kanker uit onze levens te krijgen? Twijfel niet en meld je aan via speciale pagina: https://www.kwf.nl/help-mee/vrijwilliger . In de gemeente Deventer zoeken wij altijd collectanten, als collectant ga je in de collecteweek met de collectebus langs de huizen in je eigen woonomgeving. Het kost je gemiddeld 1 tot 3 uur in de collecteweek.

KWF Nederland zal altijd in overleg met het RVIM kijken naar de beste oplossing om de collecteweek veilig te kunnen verlopen, door de huidige situatie door Covid-19.

Mocht je nog andere vragen of opmerkingen hebben, dan mogen deze worden gesteld via info@kwfdeventer.org.

Hopelijk tot ziens als collectant voor KWF.

Opbrengst collecte 2020

Dat de collecte dit jaar door kon gaan was even spannend mede door alle beperkingen i.vm. Covid-19. Maar gelukkig hebben de vrijwilligers die KWF een warm hart toedragen zich actief opgesteld en zijn massaal de straat op gegaan om op een veilige manier geld in te zamelen voor de collecte van KWF. De inwoners van Deventer hebben laten zien dat zij de collecte van KWF nog steeds willen ondersteunen met hun donatie. 

Met deze collecte is er meer dan 32.000 euro in de gemeente Deventer opgehaald! Dat is een geweldig prestatie!

In het onderstaande overzicht valt te lezen op welke manier er dit jaar geld is ingezameld voor KWF Nederland:
– Contant geld: 26673 euro
– QR-code: 3810 euro (in 2019 was dat nog 441 euro)
– Uitvaartcollecte: 1519 euro
– Landelijk 4,2 miljoen

Het bestuur van KWF Deventer bedankt voor haar wijkhoofden, collectanten voor hun inzet en ook worden de inwoners van Deventer bedankt voor hun donaties.

Collecteweek 2020

In de collecteweek van 30 augustus t/m 6 september komen de collectanten bij u langs met de collectebus of een donatiekaart. Maar dit jaar kunt u ook zelf een donatie komen brengen, want NPO Radio 2 heeft Deventer uitgekozen om 100 uur radio te gaan maken voor KWF Nederland Bij de Sportcentrum De Scheg is een speciale drive-in gebouwd waar de diskjockey hun radio-uitzendingen verzorgen. Iedereen kan er heen mits je met de auto bent dit alles i.v.m. de huidige maatregelen tegen het verspreiden van Covid-19. Bij de speciale praatpalen kan er een muzieknummer worden aangevraagd uiteraard mag er een donatie voor KWF worden gedaan.

In de een speciale marathon uitzending van 100 uur radio door de diskjockeys van NPO Radio 2, staan zij stil bij de collecte door muziek te draaien voor geld maar ook zijn er interviews met (ex) kanker patiënten , vrijwilligers zoals collectanten. Verder doen de diskjockeys ook speciale acties om geld in te zamelen, dit gebeurt door heel Nederland. Ook zijn er optredens van artiesten en deze kunnen bij worden gewoond door een kaartje te komen. Deze inkomsten zullen ook weer volledig terecht komen bij KWF Nederland. Dus kom snel langs en vraag je favoriete muzieknummer aan.

Juli 2020

In deze tijd is alles anders. Ook de KWF-collecteweek zal er dit jaar anders uitzien. Want collecteren in coronatijd vraagt om extra veiligheid. Voor de coördinator en het wijkhoofd. Voor de collectant en de gever. Als gezondheidsfonds staat dat bij ons voorop. 
Gelukkig kan collecteren ook op een veilige manier. Van deur tot deur, mét anderhalve meter afstand. KWF Nederland heeft drie veilige methode ontwikkeld:
3-manieren-om-veilig-te-collecteren